Felülvizsgálói fórum

Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége

Felülvizsgálói fórum

HozzászólásSzerző: widoka » szomb. máj. 28, 2016 8:42 pm

Tisztelt Kollégák!
A felülvizsgálói klub júniusi programjához kérek ötleteket.
Aktuális beszélni a júliusban tervezett VBSZ-ről, munkavédelmi-tűzvédelmi oktatásról, és főleg olyan időpontról, ami többeknek megfelel. Az előadót, a megjelölt téma alapján válasszuk ki. Javasolnám a hónap olyan napját, ami előre tervezhető mindenkinek. Pl, minden második hónap utolsó péntek, stb.
Köszönöm a válaszokat.
widoka
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. aug. 29, 2014 4:54 pm

Re: Felülvizsgálói fórum

HozzászólásSzerző: erdei laszlo » hétf. jún. 27, 2016 8:40 pm

Had mutatkozzam Be!

Erdei László vagyok ÉVÉ,ÉBF,és villámvédelmi vizsgáim vannak, gyakorló szakemberként dolgozok a mindennapokon mint villanyszerelő mester.
Ürülök, annak hogy létre jött ez a fórum, és jó ötletnek tartom a kéthavonta összejönni egy bármely előre megbeszélt és tervezhető időpontban mint ahogy az javasoltátok.
Rengeteg változás van a szakmában és egymást segítve lehet hogy könnyebben jutunk előre és precízebb munkát tudunk végezni.

Maradok tisztelettel: Laci
Tisztelettel Laci:
erdei laszlo
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. jún. 27, 2016 8:27 pm
Tartózkodási hely: Balatonfüred

Re: Felülvizsgálói fórum

HozzászólásSzerző: Medveczky Imre » kedd jún. 28, 2016 2:23 pm

A felülvizsgálói fórumot én is ajánlom ,minden hónap pénteken,vagy ha az ünnepnapra esik, akkor azt megelőző pénteken tartsuk. Persze a formátumát is vitassuk meg:
Legyen e levezetője,aktuális témák,időtartama, STB.
Medveczky Imre
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: pén. aug. 29, 2014 11:05 am

Re: Felülvizsgálói fórum

HozzászólásSzerző: widoka » hétf. szept. 19, 2016 8:13 pm

Tisztelt kollégák!
Mint közismert visszavonták a 14/2004 (IV.19.) FMM rendeletet, a 10/2016(IV.5.)NGM rendelet 67.§.-a alapján. Az érvényben lévő NGM rendelet 19.§.-a tartogat meglepetéseket. Az RCD-k működési próbáit 3 hónapos intervallumban maximálták, kivéve az ideiglenesen telepített munkahelyek esetét, ahol megmaradt a havi rendszeresség. Kiemelten kezeli a felülvizsgálatokat megelőző ú.n. szerelői ellenőrzést, és annak dokumentálását.
A 11) bekezdés szerinti elvárás viszont számomra meghökkentő, " Az érintésvédelmi minősítő iratban a vizsgált berendezést minden esetben az irat kiállítása idején érvényes előírások szerint kell minősíteni."
Magyarul, a törvény szerint ugyanúgy kell elbírálni, mintha ma készült volna el.
Ezt a felvetést vitaindítónak szánom, várom az érintettek véleményét.
Tisztelettel
widoka
widoka
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. aug. 29, 2014 4:54 pm

Re: Felülvizsgálói fórum

HozzászólásSzerző: widoka » pén. máj. 12, 2017 9:52 am

Tisztelt Kollégák!
Meglehetősen heves érzelmeket váltott ki a 10/2016(IV.5.)NGM rendelet 19.§ (11.) pontja, de belátható hogy az elvárás szakmai szempontból teljesen rendben van. Jogi szempontból támadható, viszont az nem a szakmagyakorlók területe. Én mindenkit arra buzdítok, hogy kezdjük el a rendeleteket, jogszabályokat betartani, betartatni, és ne minősítsük azokat. Higgyük el, hogy a jogszabályalkotókat is az "ELSŐ A BIZTONSÁG" elve vezérli. Az elmúlt évek (35év) létesítési biztonságtechnikai elvárásait tartalmazó műszaki előírások betartása jó alap lehet a rendelet érvényesítésének. Talán az áramvédő kapcsolók alkalmazásának előtérbe helyezése jelent többletterhet a régebbi létesítményekben. De ezek szakszerű alkalmazása nagyságrendileg megemeli a műszaki biztonságot. A többi előírás szinte maradéktalanul benne van az MSZ 172/1:86 szabványban. Ez a szabvány visszavonásra került, de a 8/1981(XII.27)IpM rendelet továbbra is érvényben tartja.
Úgy gondolom, hogy e rendelet betartása megkönnyíti a munkánkat.
További szép napot
Tisztelettel
widoka
widoka
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: pén. aug. 29, 2014 4:54 pm


Vissza: EMOSZ fórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron